3000 TL sınav görev ücreti kazanma şansı

3000 TL sınav görev ücreti kazanma şansı

Öğretmenleri önümüzdeki ay düzenlenecek olan YKS için önemli görevler beklemektedir. ÖSYM görevli işlemleri sistemi üzerinden yapılacak olan başvurular sona emek üzeredir. Peki başvurular nasıl yapılacak? Ücretler kaç TL? İşte detayları...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme merkezinin düzenlediği sınavlarda en fazla Milli Eğitim Bakanlığı personel görev almaktadır. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli olan öğretmenlerin 2 günde tam 3 sınav görevi alabilecekleri ve 2970 TL tutarında bir ücret kazanabilecekleri Sınav görevleri bulunmaktadır.

Sınav görevleri 8 ve 9 Haziran tarihlerini düzenlenecek olan YKS kapsamında olan görevlerdir. 8 Haziran tarihinde yks'nin ilk oturumu temel yeterlilik testi yapılacaktır. 9 Haziran tarihinde ise yks'nin ikinci oturumu olan alan yeterlilik testi sınavı yapılacaktır. Yine 9 Haziran tarihinde öğleden sonra yks'nin son oturumu olan yabancı dil testi yapılacaktır.

Söz konusu sınavlarda görev almak isteyen öğretmenler ÖSYM'nin görevli işlemleri sistemine girerek görev alabileceklerdir. Önümüzdeki günlerde kapanacak YKS görev başvuruları için öğretmenlerin acele etmesi gerekmektedir.

İşte yks'de görev alan öğretmenlerin alacakları ücretler.

Bina yöneticisi 1036 TL
Bina sınav sorumlusu 1363 TL
Bina sınav sorumlusu yardımcısı 1164 TL
Gözetmen 878 TL
Yedek gözetmen 790 TL
Selam başkanı 990 TL
Yardımcı engelli gözetmen 1121 TL

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER