2024 yılı YKS kuralları: YKS binasına veliler girebilecek mi?

2024 yılı YKS kuralları: YKS binasına veliler girebilecek mi?

Milyonlarca adayın merak ettiği en önemli soru YKS sınavına veliler gelebilir mi? Sınav günü sınav binasının olduğu yerde velilerin öğrenciyi beklemesi yasaklandı mı? İşte konuyla ilgili merak edilen birkaç detay

Her yıl tartışılan üniversite sınavı öncesi velilerin merak ettiği o soru bu yıl da yanıt buldu. 2024 yılı YKS sınavı boyunca veli YKS binasına girebilecek mi? YKS sınav binasına kimler alınabilir?

YKS sınavının düzenlendiği bina içlerine yalnızca adaylar girebiliyor. Sınavın uygulanacağı binanın önünde bekleyen görevliler kimlik kontrolü yaparak adayın sınıflara alınmasına uygun olup olmadığını inceliyor.

Aday tarafından çıkarılmış, ÖSYM sisteminden alınmış bir sınav giriş belgesi ile kimlik kartının adayın yanında bulunması yeterli oluyor.

Sınav binası dışında kalan sınav bahçesi velinin kullanımına açık mı?

Bu konu istisnai durumları beraberinde getirse de velilerin sınav gününde sınav binasının bulunduğu bahçede öğrenciyi beklemesi yasak.

ÖSYM Başkanlığı bu konu ile ilgili özellikle velileri uyarıyor. Bina önlerinde yığılmayı önleyebilmek, sosyal mesafeyi korumak ve sınav sırasında oluşabilecek dikkat dağınıklığını önleyebilmek için sınav bina bahçelerinde adaylar ve görevliler dışında hiç kimsenin bulunmasını istenmiyor.