Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandırdı! YKS Soruları Çalındı Mı Sızdırıldı Mı 2024?

Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandırdı! YKS Soruları Çalındı Mı Sızdırıldı Mı 2024?

YKS'nin etkisi büyük, sonrasında yankıları daha da büyük oldu! YKS soruları çalındı mı, sızdırıldı mı sorularının 2024 yılı için yanıtları araştırılıyor. İddialar Twitter başta olmak üzere sosyal medya hesaplarında ortaya atıldı!

3 milyon 120 binden fazla adayın başvurusuyla gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrasında Twitter'de ortaya atılan iddia tüm adayların midesini bulandırır nitelikteydi. YKS soruları çalındı mı 2024? YKS soruları sızdırıldı mı 2024 yılının bugünlerinde gündeme oturdu. Konuyla ilgili açıklama Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi.

YKS Soruları Çalındı Mı 2024?

İddia, YKS sorularının sınav öncesinde sosyal medya platformlarında paylaşıldığına yönelik ortaya atıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddiaların asılsız olduğu yönünde açıklamada bulundu.

DMM tarafından yapılan açıklama şu şekilde

Yapılan araştırmalar neticesinde, paylaşılan ekran görüntüsü ve fotoğrafların 2024 YKS ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirlenmiştir. Bahse konu birçok görselin, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (OGM) 'materyal web' sitesindeki deneme sınavları veya bazı özel eğitim kuruluşları tarafından hazırlanan deneme sınavı kitapçıklarından alındığı tespit edilmiştir. Yine geçtiğimiz yıllarda benzer iddialarla dolaşıma giren bazı görsellerin yeniden 'sorular çalındı veya satıldı' gibi iddialarla paylaşıldığı görülmektedir.

YKS Soruları Sızdırıldı Mı 2024?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklama ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, konu ile ilgili resen soruşturma başlatıldığı yönünde oldu.

Bakan Tunç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

YKS TYT ve AYT sorularının sızdırıldığına ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan gerçeğe aykırı iddialar ve paylaşımlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. Başlatılan soruşturma titizlikle yürütülmektedir.

Hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma dönemi geçiren adayların ve onlara sonsuz destek veren ailelerinin huzuru ile kurumlarımızın saygınlığını bozmaya yönelik yapılan gerçek dışı sosyal medya paylaşımları asla kabul edilemez. Hayallerindeki mesleğe kavuşmak için sınavda ter döken tüm adaylarımızın başarılı bir sınav geçirmiş olmalarını diliyor, istedikleri üniversitede eğitim hayatlarını sürdürmelerini temenni ediyorum.