Öğretmenlere Ankara'da seminer verilecek

Öğretmenlere Ankara'da seminer verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde Türkçe dil eğitimine çok büyük önem vermektedir. Diğer bütün derslerin önünde bir yere koyduğu Türkçe dersi ile ilgili bakanlık her hafta yeni bir uygulamaya imza atmaktadır. Konu ile ilgili olarak öğretmenlere Türkçe ve dil eğitiminde iyi uygulamalar Konferansı düzenlenecektir. Söz konusu konferans ile ilgili detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere 22-24 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan Türkçe ve dil eğitimi ile ilgili konferans verilecektir. Verilecek olan söz konusu konferans için yurt içi ve yurt dışında dil öğretimi ile ilgili öğretmenlere bilgi verilecektir.

Söz konusu bilgi ile ilgili olarak dünyada uygulanan dil eğitiminde örnek projeler incelenecektir. Düzenlenecek olan konferansın adı Türkçe ve Dil Eğitiminde iyi Uygulamalar Konferansı olarak belirlenmiştir.

Dil eğitiminde örnek projelerin gösterileceği konferansta yenilikçi ve keşfedici iyi uygulamalara da yer verilecektir. Konferans sonrasında bildiri kitapçığı yayınlanacaktır.

Öğretmenlere sınıf içerisinde uygulayacakları yöntemlerle dil eğitimi bir üst noktaya taşınacaktır. Konferansla ilgili başvuruda bulunan öğretmenlerin başvuruları değerlendirilmiş olup değerlendirme sonuçlarına göre öğretmenler konferansa davet edilmiştir.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER