MHRS değişti, nasıl randevu alınacak?

MHRS değişti, nasıl randevu alınacak?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi olarak adlandırılan MHRS'de birtakım değişikliklere gidildi. Hastaların mağdur olmasına sebep verebilecek olan randevu sisteminin değiştirildiğini ifade eden Bakan Koca konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

Merkeze Hekim Randevu Sistemi olarak adlandırılan MHRS birtakım değişikliklerle düzenlendi. Hastaların randevusunu iptal etmeyen vatandaşlar sebebiyle randevu bulamamaları durumu son zamanlarda çokça rastlanan bir durum haline geldi. Söz konusu durumdan dolayı Merkezi Hekim Randevu sisteminde bir takım değişikliklere gidildiğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ifade etti.

Sağlık Bakanı Koca Covid-19'la mücadelede 1 yılı değerlendirdi: Kabus devam etmeyecek | Euronews

Önümüzdeki süreçte Pazartesi gününden itibaren randevu almak isteyen hastalar bir sonraki günün randevusunu bir önceki gün saat 20.00'a kadar onaylamak zorundalar. Onaylanmayan randevular iptal edilecektir.

Ayrıca randevusunu onayladığı halde randevuya gelmeyen vatandaşlara randevu almış oldukları servis üzerinden 15 gün boyunca hizmet verilmeyecektir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Uygulamanın Merkezi Hekim Randevu Sistemini rahatlatacağını ifade etti. Ayrıca Bakan Koca 65 yaş üstü vatandaşların ve kanser hastalarının söz konusu uygulamadan ve cezadan muaf olduğunu ifade etti.

saglik-bakanligi-randevu.jpg

MHRS randevuları https://mhrs.gov.tr/vatandas/#/ adresi üzerinden ve 182 numaralı telefon üzerinden alınabilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER