Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın Adı İstanbul'da Yaşatılacak

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın Adı İstanbul'da Yaşatılacak

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı Sarıyer’de yaşatılacak.

İBB meclisi Ekim ayı 2’nci bileşimde isimsiz bazı sokak, park ve öğrenci yurtlarına yeni isim verilmesi konuları görüşüldü. Batman’da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı Sarıyer’de, Türk Sineması’nın duayen ismi Cüneyt Arkın’ın adı ise Bağcılar’da öğrenci yurduna verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisi Ekim ayı 2nci bileşimi Saraçhanede gerçekleşti.

Meclis 2nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında gündem maddelerinin ele alındığı mecliste bazı isimsiz sokak, park ve öğrenci yurduna yeni isim verilmesi konuları gündeme geldi.

Toplantısında, 28 Haziranda yaşamını yitiren usta sanatçı Cüneyt Arkının isminin Bağcılardaki bir öğrenci yurduna verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, Bağcılarda hizmet verecek öğrenci yurduna, "Özel İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağcılar Cüneyt Arkın Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu" isminin verilmesi görüşüldü. Oylamada, Türk sinema tarihine damga vuran sanatçılardan Cüneyt Arkının isminin, oy birliğiyle öğrenci yurduna verilmesi kararlaştırıldı.

Sarıyer Tarabya Mahallesindeki isimsiz bir sokağa, Batmanın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017de PKKlı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçının isminin verilmesi maddesi de oybirliğiyle karara bağlandı.

Pendik Batı Mahallesindeki isimsiz parka, 20 Ocak 2020de 97 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karacanın ismi verildi. Oylamada, parkın adının "Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı" olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Mecliste, Pendikteki isimsiz bir sokağa "Şehit Ahmet Muharrem Turan Sokağı", Sarıyer Uskumruköy Mahallesindeki isimsiz parka da "Şehit Tevfik İnan Parkı" isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ümraniyedeki Başak Sokağının isminin de "Şehit Emre Büyükyıldırım Sokağı" olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

sabah