Geleceğin en karlı 4 mesleği

Geleceğin en karlı 4 mesleği

Son yıllarda yapılan araştırmalar neticesinde günümüzdeki mesleklerin bazılarının geçerliliğini getireceği ve geleceğin Efendisi konumunda olacak olan çok yüksek gelirli mesleklerin ön plana çıkacağı uzmanlarca sıkça dile getirilmekteydi. Peki önümüzdeki 20 yıl içerisinde en çok ihtiyaç duyulacak olan meslek grupları nelerdir?

Robotik mühendisliği: Gelecekte en çok ihtiyaç duyulacak mesleklerden biri de hiç şüphesiz robotik mühendisliği olacak. Otomasyon sistemleri ile yönetilen teknolojilerin ve üretim tesislerinin çoğalması sebebiyle gelecekte en çok ihtiyaç duyulacak olan mesleklerden biri de robotik mühendisliğidir.

Oyun geliştiricileri: birçok ülkenin Gayri safi milli hasılasından daha fazla gelire sahip oyun şirketinin bulunması ve gelecekte gitgide oyun sektörünün büyüyecek olması düşünüldüğünde oyun geliştiricileri ve programcılarının gelecekte en çok aranan mesleklerden biri olacağı su götürmez bir gerçektir.

Hidrologluk: kısaca su bilimi olarak adlandırılan hidrolik mesleği özellikle azalan su kaynaklarının verimli kullanılması adına gelecekte en çok aranacak meslek gruplarından Biri haline gelecek.
Yapay Zeka mühendisliği: yapay zekanın başarabildiği işler Günden güne artmaktadır. Iş dünyasından eğitim dünyasına varana kadar birçok alanda kendisine yer bulan yapay zekayı yetiştirecek ve geliştirecek kişilere de gelecekte çok ihtiyaç duyulacaktır.

Epidemiyologlar: söz konusu bilim dalı bulaşıcı bulaşıcı hastalıkları inceler. Komik salgınında bu yana en çok itibar kazanan mesleklerden biri de epidemiyologlar olmuştur.