Ek ders ücretlerine zam müjdesi

Ek ders ücretlerine zam müjdesi

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yılda iki kere zam yapılır. Yapılan söz konusu zamlar ocak ve temmuz aylarında yapılır. Söz konusu zamlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammının toplamı olarak verilir. Temmuz ayında öğretmenlere tahmini olarak % 25 zam yapılacak. Ancak yayınlanacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi ile öğretmenlerin ek ders ücretlerine ekstra bir zam yapılacaktır. İşte söz konusu zammın detayları...

2024 yılında yeniden düzenlenen öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili öğretmenleri bekleyen büyük sürprizler bulunmakta. Uzman öğretmen ve Başöğretmen gibi tazminatların öğretmenlere sağladığı tazminatlar sebebiyle öğretmenler ek zam alma fırsatı yakalamışlardı.

Öğretmenlik meslek Kanunu'nun güncelleneceği bilgisi ileten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin söz konusu kanunda bulunan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik süreleri için yeni düzenlemelere gidileceğini duyurmuştu.

Ancak edinilen bilgilere göre öğretmenleri aynı zamanda %15 tutarında bir ek ders zammı da verilecek. Söz konusu kanun ile birlikte bazı kaynaklarda uzman öğretmenlik için 8 yıllık görev süresinin yeterli olacağı başöğretmenlik için ise 8 yıl uzman öğretmenlik yapmış olma şartı getirileceği yazmakla beraber en net bilgi söz konusu meslek kanunu yayınlandıktan sonra elde edilecek.

Aynı zamanda söz konusu kanunla birlikte Öğretmenlerin ek dersine de %15 tutarında zam getirilmesi gündemde. Yapılacak olan ücret artışı ile birlikte ek ders ücretleri 120.75 Türk lirasına yükseltilecektir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER